Kapusta kiszona

Kapusta kiszona jako dodatek do surowek jest idelana. Można ją jeść kilogramami bo ma ona bardzo dobre oddziaływanie na nasz organizm. Jeśli ktoś ma problemy żołądkowe i zaparciowe to kilka gramów kapusty kiszonej pozwoli uwolnić się od problemu. Kapustę kiszoną może zrobic sobie każdy sam w domu. Kupujemy okresloną ilośc kapusty która będzie kiszona albo w małej albo w dużej beczce. To od nas i naszych mocy przerobowych będzie zalezało ile kapusty będzie nam potrzebne. Powiedzmy że kupujemy dwadzieścia głowek kapusty ktorą teraz trzeba poszadkować. Można kupić też gotową poszadkowana kapustę i nie będzie trzeba tracić czasu ale to wszystko zalezne jest od tego jak się na to zapatruje. Najlepsza do kiszenia kapusty jest drewniana, albo kamiennabeczka ale na dzień dzisiejszy są one niedostępne. Zwłaszcza jeśli mówimy tutaj o większych gabarytowo beczkach. Pozostaje nam plastik i tutaj trzeba będzie zastosowac specjalny worek filiowy żeby plastikiem kapusta nie przeszła. Wrzucamy kapuste do środka i ubijamy, wsypujemy kolejną i kolejną. Jak się beczka napełni kapustą to najlepiej jest ją przycisnąc duzym kamieniem. Wszystko szczelnie zamknąc i poczekać kilka tygodni, a nawet miesięcy.

Comments are closed.

sponsorzy