Dobre pieczywo

Nie każdy z nas lubi każdy rodzaj pieczywa. Jedni lubią pieczywo białe, inni ciemne, jeszcze inni wolą zjeść chałki a inni pieczywo chrupkie. Każdy ma inny smak i z tego też względu piekarnie mają w swojej ofercie bardzo różne wyroby. Każdy sklep decyduje się sam, z której piekarni będzie korzystał. Każda piekarnia ma inny przepis na pieczywo i inaczej on smakuje. Niektóre bułki mimo, że wyglądają tak samo, różnią się między sobą w smaku. Jedne mogą być bardziej zbite, a inne puszyste, jedne mogą być słabo wypieczone, a inne bardziej. Wszystko zależy od tego, jaka piekarnia dowozi pieczywo do danego sklepu. Zdarza się, że niektóre sklepy zamawiają dwa różne rodzaje pieczywa i segregują je na tańsze i droższe i do klienta należy wybór, który rodzaj pieczywa sobie wybierze. Bułki i chleby produkowane są na masową skalę i są dowożone najczęściej po kilka razy. Najmniej produkuje się rogale i chałki gdyż te w znacznie mniejszym stopniu schodzą z półek sklepowych. Smak pieczywa zależy głównie od długości jego pieczenia i użytych składników. Jedna chałka może być słodsza od innej, natomiast jedna bułka może mieć bardziej delikatny smak, niż druga. Możemy to sprawdzić, kiedy pójdziemy po pierwsze bułki o godzinie 6, a potem po kolejne o godzinie 12. Z całą pewnością będą się między sobą różnić.

Comments are closed.

sponsorzy